Активисти за правата на животните проведоха  митинг в турската столица

...
Активисти за правата на животните проведоха  митинг в турската столица
Коментари Харесай

Не пипайте кучето ми! Протест в Анкара срещу жестокости над ...

Активисти за правата на животните проведоха  протест в турската столица Анкара, с цел да покачат осведомеността по отношение на възходящата свирепост към животните.

 

Протестиращите освиркаха насилниците на животни и разпънаха транспаранти с надписи „ спрете размножаването “ и „ не пипайте кучето ми “.

 

Като част от митинга беше направена театрална проява, показваща насилието, осъществено над куче от общински чиновник с лопата в централната турска провинция Коня.

 

Правата на животните станаха гореща тематика на спор в страната, откакто двама души убиха куче, брутално удряйки главата му с лопата в център за рехабилитация на животни в град Коня.

 

След трагичната гибел на кучето доста хора споделиха свои фотоси с животни в обществените медии, с цел да покачат осведомеността за жестокостта към животните.

 

Заедно с полемиките за правата на животните започнаха старания за конституционно гарантиране на правата на животните. Твърдението „ права на животните “ беше добавено към Глава „ Здравни услуги и запазване на околната среда “ в конституцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР